Pfizer gaat gps-gegevens met Strava delen – hardloophorloges binnenkort overbodig

Ben je fanatiek hardloper of wielrenner en deel je je sportieve prestaties graag met je sportieve vrienden op Strava? Dan hoef je binnenkort geen gps-toestel meer mee te nemen wanneer je je gaat inspannen. Strava en Pfizer zijn namelijk overeengekomen dat de chip in het coronavaccin de gps-gegevens doorgeeft aan het sociale fitnessnetwerk.

,,Het gebeurde nogal eens dat sporters hun activiteit vergaten te uploaden naar ons platform”, laat een woordvoerder van Strava weten. ,,Dat is natuurlijk zonde, want dan sport je in feite voor niets. Dankzij onze samenwerking met farmaceut Pfizer is dat binnenkort verleden tijd. Je kunt dan gewoon gaan sporten zonder hardloophorloge om je pols, fietsnavigatieapparaat op je stuur of telefoon om je bovenarm. Dat scheelt heel wat extra calorieën.”

Dankzij dit vaccin is dure gps-apparatuur binnenkort overbodig. Foto: Pixabay/Qimono

Automatische bewegingsdetectie

Strava legt uit hoe het werkt. ,,Dankzij de research van Lange Frans weet iedereen dat er in het anticoronavaccin een chip zit. Die chip geeft informatie over de ingeënte persoon door via het 5G-netwerk, zodat de overheid de mensen kan screenen. Wij krijgen de beschikking over de gps-gegevens. Door middel van automatische bewegingsdetectie zien we wanneer iemand een sportactiviteit is gestart. Na afloop wordt de activiteit automatisch geüpload naar de Strava-servers en kun je rustig wachten op de eerste likes voor je activiteit.”

Om mensen te motiveren snel een Pfizer-vaccin te halen, heeft Strava een leuke welkomstaanbieding. De eerste honderd mensen die woensdag een vaccin halen, krijgen een jaar lang gratis toegang tot Strava Premium.

Runkeeper

Mocht je, als sporter, gebruikmaken van Runkeeper, dan moet je nog wat langer geduld hebben; Runkeeper werkt namelijk samen met Moderna. Het wachten is wellicht de moeite waard, want de gps-gegevens van Moderna zijn iets nauwkeuriger dan die van Pfizer: 94,5% versus 90%. Vooral in stedelijke gebieden met veel hoogbouw, of juist in dicht begroeide bossen, kan dat je afgelegde route iets beïnvloeden.

Zoek je een tekstschrijver? Kijk dan eens op mijn andere website, heavymettaal.com.

Deel dit artikel: