PSV zoekt nieuwe geuzennaam: ‘Willen niks meer met boeren te maken hebben’

PSV hoopt de komende tijd niet alleen een creatieve middenvelder te vinden, maar ook een nieuwe geuzennaam. Sinds mensenheugenis is dat ‘boeren’, maar door de vervelende tractorterreur van de laatste tijd wil de club daarvan af.

,,Boeren stonden altijd bekend als een hardwerkende, nuchtere bevolkingsgroep zonder kapsones”, meldt Harrie Schuurmans, voorzitter van de supportersvereniging. ,,Daar wilde PSV zich altijd graag mee identificeren. Boeren hadden altijd een hoge gunfactor. Door die asociale wegblokkades en tokkie-achtige taferelen van de laatste tijd hebben de boeren nog steeds een gun factor, maar dan op zijn Engels uitgesproken. Ze hebben hun krediet compleet verspeeld met hun drammerige gedrag en daar willen wij dus niet meer mee geassocieerd worden.”

Boeren betreden het veld. Foto: Bas Dijkhof

Gedateerd

Volgens Schuurmans was het begrip ‘Boeren’ sowieso al een beetje gedateerd. ,,Het aantal boerenbedrijven in de binnenstad van Eindhoven is op de vingers van één hand te tellen. Het is dus misschien ook wel goed om iets nieuws te zoeken. In een slimme stad als deze heb je momenteel vooral veel ingenieurs, technologen en, sinds de corona-uitbraak, ook werklozen, maar zulke namen komen niet in aanmerking. We zoeken namelijk iets met twee lettergrepen, anders moeten we de melodie van het lied ook nog veranderen. Dat is wellicht iets te hoog gegrepen voor de gemiddelde stadionzanger.”

PSV-fans kunnen tot 1 januari 2021 een suggestie doen voor de nieuwe bijnaam. ,,Inderdaad nog een hele tijd”, aldus Schuurmans. ,,Maar het heeft geen zin om de deadline naar voren te halen, want er mag de komende maanden toch nog niet gezongen worden in het stadion.”

Deel dit artikel: