Raymond van Barneveld op koers voor comeback – darter zit nog maar paar kilo onder streefgewicht

Raymond van Barneveld is klaar om weer te schitteren op de grote dartstoernooien. De Haagse pijlkunstenaar heeft de afgelopen maanden keihard getraind in de cafés en zit nog maar een paar kilo onder zijn streefgewicht.

Barney beëindigde afgelopen december zijn carrière. Maar het duurde niet lang tot hij daar spijt van kreeg. ,,Het was afkicken. In de eerste weken van mijn dartspensioen vlogen de kilo’s eraf. Dat gebeurde omdat de stok achter de deur weg was. Ik hoefde niet meer per se te zwaar te blijven en elke avond bier te drinken. Soms dronk ik hele avonden alleen maar water en thee. Dat merkte ik op de weegschaal.”

Isolement

In maart was Van Barneveld, inmiddels twintig kilo lichter, het beu en hij besloot het darten weer op te pakken. ,,Dat ging goed, totdat corona kwam. Het gevolg was dat alle kroegen dicht moesten en ik nauwelijks ergens kon trainen. Elke avond thuis bier drinken en pijlen op de muur gooien was het ook niet helemaal voor me. Dan mis je toch het sociale aspect. Ik voelde me in die tijd wat geïsoleerd, en dat kwam niet door het slimme isolatiemateriaal van TONZON.”

Een sterk vermagerde Barney op zijn thuiscourt, een aantal maanden geleden. Foto: Twitter/Raybar180

Elke avond bier

Om uit zijn dip te komen, gooide de nog altijd zeer populaire darter het roer om. ,,Ik miste mijn oude leven en besloot me weer te gaan richten op de dartssport. Ik heb een lifestylecoach in de arm genomen. Die gaf me belangrijke adviezen: minder bewegen, geen fruit, veel fastfood eten en elke avond bier drinken. Vooral de tripels en dubbels gingen er goed in. Dat is de laatste jaren nogal eens anders geweest.”

Van Barneveld moet nog drie kilo aankomen om op zijn ideale gewicht te komen. ,,Dat gaat me lukken”, stelt hij. ,,Ik heb me voorgenomen om de komende tijd extra vaak de fiets te laten staan. En hopelijk sla ik snel een leuke vriendin aan de haak. Dan kan ze mij bier komen brengen en hoef ik niet steeds op en neer naar de koelkast. Het zijn misschien maar details, maar die zijn nou net zo belangrijk als je de absolute top wilt bereiken.”

Deel dit artikel: