Raymond van Barneveld stopt niet met darten maar met daten – veel verwarring door tikfoutje in persbericht

‘Raymond van Barneveld stopt per direct met darten na afgang tegen Michael van Gerwen’, stond er donderdagavond laat op veel nieuwssites te lezen. Maar niets is gelukkig minder waar. In alle hectiek sloop er donderdagavond een tikfoutje in het persbericht van Barney’s management. Hij stopt niet met darten, maar met daten.

Emotioneel
,,Na mijn 7-1 nederlaag tegen Michael van Gerwen was ik natuurlijk emotioneel”, kijkt Van Barneveld terug. ,,Tegen mijn manager heb ik toen gezegd dat ik per direct stop met daten, zodat ik me kan concentreren op mijn spel en na dit seizoen waardig afscheid kan nemen van de dartswereld.”

Raymond van Barneveld zwaait, in tegenstelling tot zijn pijlen gisteravond, nog niet af. Foto: Flickr.com/Chris Ibbotson

Foutje
Van Barnevelds management stuurde snel een persbericht de wereld in. De boodschap: Raymond van Barneveld stopt per direct met darten. Dat bericht werd massaal overgenomen. ,,Een foutje, bekent zijn manager. ,,Tijdens de partij van Raymond hebben we een paar dubbels en tripels gedronken. Gecombineerd met de tijdsdruk en matige woordvoorspelling van mijn telefoon ontstond er een foutje. Gelukkig kunnen we melden dat Raymond het seizoen gewoon afmaakt.”

Raymond van Barnevelds dates reageren vol teleurstelling. ,,Ik had liever gehad dat hij per direct stopte met darten”, zegt een 21-jarige vrouw. ,,Dan had hij meer tijd voor mij.”

Deel dit artikel: