Respectloos: Frank de Boer leest in appje dat hij ontslagen is

Frank de Boer is dinsdagmiddag op een wel heel vervelende manier overboord gezet als bondscoach. De succestrainer kreeg het slechte nieuws in een appje, nota bene tijdens opnames voor een tv-programma.

Presentator Frank Evenblij vroeg Frank de Boer of hij al iets wist over zijn toekomst. Die vraag beantwoordde de oefenmeester ontkennend. Maar toen hij zijn telefoon pakte om het toch even te checken, bleek er een bericht van de bekwame KNVB-directeur Eric Gudde te zijn binnengekomen. ‘Beste Frank, ik zou je op dit moment niet selecteren als bondscoach. Toch bedankt voor wat je gedaan hebt voor Oranje; je pass op Dennis Bergkamp in 1998 was fenomenaal’, las De Boer voor. Daarna volgde een pijnlijke stilte.

Frank de Boer leest dat hij ontslagen is.

Van slag

De Boer was zichtbaar van slag door het slechtnieuwsbericht. ,,Op de eerste plaats had ik het niet zien aankomen, na dit mooie EK. Daarnaast vind ik het weinig respectvol om me dit per app te laten weten. Bel dan op zijn minst even, of nodig me uit voor een persoonlijk gesprek. Ik zou het zo nooit doen.”

De KNVB heeft nog niet bekendgemaakt wie de nieuwe bondscoach wordt. Voorlopig vult Edwin Evers de vacature op interimbasis in.

Deel dit artikel: