Robin Haase mist terugvlucht na bereiken 2e ronde: ‘Dit had ik niet verwacht’

Het is de week van de daverende sportieve verrassingen. Na de sensationele winst van Ajax in Madrid zorgde Robin Haase vrijdag voor een nóg grotere stunt. De tennisser bereikte voor de eerste keer in zijn carrière de tweede ronde van een toernooi. Dat leverde helaas wel wat problemen op.

Haase rekende in de eerste ronde van het Indian Wells-toernooi af met Denis Istomin: 7-6 en 6-1. Een grote surprise; de Hagenaar wist nog nooit eerder de eerste ronde te overleven. ,,Ik had het zelf natuurlijk ook niet verwacht. Ik sloeg gewoon wat ballen terug en tot mijn verbazing riep de umpire ineens ‘Game, set and match mister Haase’. Ik keek nog even over Frans Bauer (presentator van Bananasplit, red.) in de buurt was, maar ik had écht gewonnen. Een dag uit duizend dromen”, aldus de verbouwereerde Hagenaar, vlak na zijn partij.

Archiefbeeld: Robin Haase in mindere tijden. Foto: Wikimedia CC/si.robi

Gemiste vlucht
Hoe mooi ook, de stunt zorgde wel voor wat problemen. ,,Door mijn overwinning mis ik mijn terugvlucht. Die vertrekt morgen (zaterdag, red.) en ik had natuurlijk verwacht uitgeschakeld aan boord te kunnen. Ik heb overwogen om toch gewoon terug te vliegen, maar dat zou zonde zijn. De tweede ronde van een toernooi bereik je niet ieder decennium”, wist de zelfbewuste tennisser, die gelukkig zijn verblijf in zijn hotel wél tot maandag – de dag na zijn volgende partij- kon verlengen.

Niet alleen Haase is in verlegenheid gebracht door het historische resultaat. De redactie van NOS Teletekst moest halsoverkop de al getikte nieuwskop ROBIN HAASE UITGESCHAKELD IN EERSTE RONDE INDIAN WELLS aanpassen, wat tot enige commotie en vertraging op de redactie leidde.

Verdacht
ATP, de organisator van het toernooi, heeft nog geen onderzoek naar de uitslag aangekondigd: ,,Verdacht is het natuurlijk wel, maar concrete signalen van matchfixing ontbreken vooralsnog.”

Deel dit artikel: