Run op hondenpakken na persconferentie Rutte

In Brabant is een ware run ontstaan op hondenpakken. Dat is het gevolg van de persconferentie van Mark Rutte, waarin hij Nederland voorbereidde op de avondklok. Omdat honden – mits aangelijnd – 24 uur per dag naar buiten mogen, kruipen veel zuiderlingen maar al te graag in de vacht van de trouwe viervoeter.

Bij feestwinkel de Houtse Bazar in Helmond vliegen de hondenpakken sinds woensdagmiddag de deur uit. ,,We hebben er sinds de aankondiging van de avondklok al zeker tweehonderd verkocht”, vertelt een medewerker. ,,Morgen komen er als het goed is nog eens duizend binnen. Dat verzacht de pijn van de afgelasting van carnaval enigszins.”

Hondenpakken zullen de komende tijd waarschijnlijk het straat- en cafébeeld bepalen in Helmond, ziet ook rechtsback Berry van Aerle (linksvoor). De naam van de persoon rechts is bij de redactie bekend.

Naar het café

Henk uit Helmond is een van de gelukkige bezitters van een warm pak. ,,Wat ik ermee ga doen? Aantrekken natuurlijk, wat anders? Ik mag ’s avonds graag over straat gaan en wil dat ook na half negen blijven doen. Een hond heb ik niet. Ik heb ook geen werk, laat staan een vitaal beroep. En ik verwacht ook niet dat ik mensen of dieren in nood kan helpen. Dan ben je al snel aangewezen op een hondenpak als je een frisse natte neus wilt halen. En iemand die met me wil wandelen, maar die kan ik wel vinden. Zeker als ik naar het café ga.”

Henk, op archiefbeeld. heeft een hondenpak op de kop kunnen tikken.

Voorraden uitgeput

Wie nog een hondenpak wil scoren, moet snel zijn. Navraag bij feestwinkels in het zuiden leert dat de voorraad grotendeels uitgeput is. Bij de Houtse Bazar ook, maar de winkel heeft een alternatief voor avondklokomzeilers: ,,We hebben nog wel kattenkostuums voor een mooie prijs. Maar ik denk alleen niet dat veel mensen daarin naar buiten durven gaan, met al die grote honden op straat.”

Deel dit artikel: