Run op oorkapjes na aankondiging coronalied

Er is sinds vanmiddag opnieuw een enorme vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen. Het gaat deze keer echter niet op mondkapjes of handgel, maar om isolerende gehoorbeschermers. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de aankondiging van het coronalied.

Zo’n honderd Nederlandse B- en C-artiesten maakten bekend dat ze komende maandag een coronalied uitbrengen. Onder hen Gordon en Yolante Cabau, maar ook voetballer Daley Blind: ,,Dat ik niet kan zingen is kennelijk geen bezwaar, want dat kan de rest volgens de producer ook niet.”

Uitverkocht

Direct na de waarschuwing ontstond er een ware run op gehoorbeschermers. Bij de grotere bouwmarkten waren ze vrijwel direct uitverkocht. Ook online waren er nog nauwelijks exemplaren te krijgen. Op Marktplaats worden inmiddels bedragen van meer dan 400 euro geboden voor een gehoorbeschermer.

Volgens minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge ligt er een grote order voor oorkapjes in China. ,,We hopen maandag de eerste 500.000 gehoorbeschermers te ontvangen. Die zullen dan worden verdeeld onder de mensen die zelf niet kunnen bepalen naar welke muziek ze luisteren, zoals supermarktmedewerkers.”

Een FFP2-gehoorbeschermer, nu nauwelijks meer te krijgen. Foto: bol.com

Afstand houden

De Jonge raadt mensen die onverhoopt worden blootgesteld aan het coronalied aan om minstens tien meter afstand te houden van de radio wanneer het coronalied gedraaid wordt: ,,Dan is de kans op infectie zo klein mogelijk. Het helpt daarnaast ook om je radio regelmatig twintig seconden te wassen met veel water.”

Politici reageren geschokt op de aankondiging van het nummer. ,,Nederland had gewoon op slot gemoeten. Dan hadden al die zelfbenoemde zangers de studio nooit kunnen bereiken”, twittert Geert Wilders.

Deel dit artikel: