Straftraining voor Hercules na bijna-blamage tegen Ajax

Uiteindelijk won Hercules donderdagavond ‘gewoon’ van Ajax (3-2), maar makkelijk ging het allerminst. En dat schoot bij trainer René van der Kooij in het verkeerde keelgat. Daarom had hij de ochtend na de bekerwedstrijd een surprise voor zijn spelers, namelijk een pittige straftraining.

“Ik had de jongens van tevoren nog zo gewaarschuwd”, opent hij zijn tirade vlak voor de ingelaste training. “Oké, het is Ajax maar, maar onderschat ze niet. Het is een bekerwedstrijd, Ajax speelt nergens meer voor én ze zijn gebrand op een mooi resultaat in het stadion van Utrecht. Ik was er al bang voor, dat het moeilijk kon worden. Nou, dat gebeurde dus ook.”

Twee uur sprintjes

Vooral de manier waarop Hercules zich bijna blameerde, stuit Van der Kooij tegen de borst. “Zoals verwacht kwamen we snel op 2-0. Maar daarna sloop er toch nonchalance in de ploeg. Het werd zelfs nog 2-2. Voor hetzelfde geld waren we uitgeschakeld, door – met enig respect – dit stelletje amateurs. En weet je waar ik helemaal niet van gediend ben? Dat mijn spelers na het eindsignaal staan te feesten op het veld alsof ze de Conference League hebben gewonnen. Kom op zeg, je bent bijna voor gek gezet door Ajax! Dat was voor mij het moment waarop ik besloot een pittige extra training in te lassen. Eens kijken of ze na twee uur sprintjes en andere loopoefeningen nog juichen.”

Hercules viert de moeizame zege als een wereldprestatie. Beeld: ESPN

Geen training voor Ajax

In Amsterdam ging het er heel anders aan toe. Daar bleef het trainingsveld van Ajax vrijdag leeg. Trainer John van ’t Schip: “Dat is ook gebruikelijk. Wij trainen dinsdag- en donderdagavond. Op vrijdag moeten mijn meeste spelers gewoon werken.”

Deel dit artikel: