Tienduizenden pelgrims bezoeken München na wonderbaarlijke genezing Immobile

Vergeet Lourdes; de Allianz Arena is momenteel the place to be voor mensen met een kwaaltje. Sinds Het Mirakel van vrijdagavond, waarbij de Italiaanse voetballer Ciro Immobile herrees uit de dood, is het in het bedevaartsoord een komen en gaan van pelgrims.

Voor het oog van de wereld voltrok zich vrijdagavond een wonder. In de eerste helft van de wedstrijd tussen de succesvolle gouden generatie van België en Italië ging Immobile – Italiaans voor ‘bewegingsloos’ – naar de grond. Daar bleef hij ook even roerloos liggen. Gevreesd werd voor het leven van de aanvaller, maar niet voor lang: toen teamgenoot Barella scoorde, stond Immobile weer op om het feestje mee te vieren.

Tekst gaat verder onder de video.

Commentator Frank Snoeks kon het niet geloven: ,,Dit is bijna net zo curieus als het feit dat de keeper van Zwitserland, Yann Sommer, slechts 1,83 meter is en dat is niet erg lang voor een doelman.” Ook de gelauwerde wetenschapper Willem Engel deelde zijn mening, maar dan op Twitter: Die Italiaan ging ineens liggen en dat is ongetwijfeld het gevolg van een vaccinatie. Bovendien: als je zijn achternaam in het Engels uitspreekt, staat er ‘Ik ben mobiel’ en dat is een duidelijke link naar 5G.’

Tienduizenden pelgrims

Daags na het duel was het dan ook druk bij de Allianz Arena in München: tienduizenden pelgrims bezochten het stadion om te bidden en zich te laven aan het water in de douches waaraan heilzame kwaliteiten toegedicht worden. Waaronder Gerrit uit Eindhoven: ,,Waarom mijn vrouw en ik hier zijn? Omdat we op weg waren naar ons vakantieadres in Spanje en mijn vrouw niet kan kaartlezen. Toen we hoorden van het wonder van Immobile, besloten we toch maar even naar het stadion te gaan. Het is toch best bijzonder wat er hier gisteren is gebeurd en daarnaast is gratis water altijd aantrekkelijk.”

Volgens de KNVB is ook een delegatie van de voetbalbond op weg naar München. Zij hopen daar de vroege EK-uitschakeling van Oranje ongedaan te maken.

Deel dit artikel: