Van Gerwen wijt verloren finale aan saaie tegenstander: ‘Wright lijkt wel een boekhouder’

Michael van Gerwen heeft een duidelijke verklaring voor het feit dat hij op nieuwjaarsdag de wereldtitel aan Peter Wright moest laten. De Brabander vond het moeilijk om zich op te laden tegen zijn saaie, kleurloze tegenstander.

Boekhouder
,,Het is lastig om uit te blinken wanneer er zo’n saaie vent naast je op het podium staat”, zei de welbespraakte Vlijmenaar. ,,Hij ziet eruit alsof hij een boekhouder is en recht van zijn werk komt; alleen zijn aktetas ontbrak. Geen uitstraling, geen kleur, geen show: helemaal niets.”

Peter Wright, de sobere wereldkampioen. Beeld: YouTube/Sky Sports

Duf voorkomen
Volgens Mighty Mike kwam het duffe voorkomen van zijn opponent zijn spel niet ten goede. ,,Ik zei in de pauze nog tegen hem: het mag best wat extraverter. Het publiek komt voor de show. Of hij het begreep weet ik niet, maar aan mijn Engels zal het niet gelegen hebben. Hoe dan ook: ik moest mijn best doen om scherp te blijven.”

Toch weigerde de sportieve Van Gerwen zijn tegenstander overal de schuld van te geven. Mijn tripels en dubbels gingen er minder goed in dan in de pub, tijdens de afgelopen feestdagen. En mijn zelfvertrouwen liet me in de steek. Op sommige momenten twijfelde ik aan mezelf en dat is funest op dit niveau. Hopelijk kan ik bij Raymond van Barneveld in de leer.”

MvG hoopt dit jaar toch nog een prijs te pakken. Hij richt zijn pijlen nu op de Olympische Spelen, komende zomer in Tokyo.

Deel dit artikel: