Vijf redenen waarom niet Lionel Messi, maar Daley Blind de GOAT is

De wereld kijkt er nú al naar uit: de directe confrontatie tussen de twee beste voetballers ter wereld, Daley Blind en Lionel Messi. Maar wie is nu de állerbeste? We vergeleken de twee wereldsterren op een aantal punten.

Messi (links) en Blind, de twee beste voetballers aller tijden. Beeld: Instagram Leo Messi/Daley Blind

Efficiëntie: Blind is veel beter

Lionel Messi had zaterdagavond tegen het nietige Australië zes (!) doelpogingen nodig om één keer raak te schieten. Daley Blind nam eerder op de dag één keer het Amerikaanse doel onder vuur, en het was meteen raak (hij schoot één keer vaker, maar dat kon je geen doelpoging noemen). Had Daley Blind op de plaats van Messi gestaan, dan was Australië met 7-1 vernederd.

Messi kan niet verdedigen

Heb je Messi ooit zien meeverdedigen? Wij ook niet. Daley Blind, daarentegen, is overal op het veld. Hij is van origine verdediger, maar versterkt net zo graag het middenveld of de voorhoede. Keepen kan hij waarschijnlijk ook. Omdat Andries Noppert de hete adem van Blind voelt, presteert hij ook zo goed.

Snelheid: Blind is niet te stoppen

Daley Blind wordt wel de ‘Bolt van de backpositie’ genoemd. Toen hij na zijn doelpunt naar assistent-coach Edgar Davids sprintte om hem te bedanken voor het vertrouwen, liep hij de 100 meter in 9,6 seconden – al is dit geen officieel wereldrecord vanwege te veel meewind. Dat is een snelheid die de immer sjokkende Messi slechts in zijn te dure auto haalt.

Blind is koning van de assists

Kun je je de zweefduik van Robin van Persie in 2014 tegen Spanje nog herinneren? Eén keer raden wie de assist gaf: Daley Blind. Hij gaf ook de afgemeten voorzet waaruit Denzel Dumfries de 3-1 scoorde. Messi zet zijn teammaten ook wel alleen voor de keeper, maar die scoren nooit. De reden: zeer matige passes van de Argentijn.

Blind presteert op elk podium

De simpele intikker van Messi tegen Australië kan niet verbloemen dat zijn vorm op dit WK ver te zoeken is. Sowieso geeft hij vaak niet thuis als het erom draait. Niemand heeft hem ooit zien opstaan in een Europa League-finale of op een EK. Blind doet dat wel. Het is de bevestiging van wat we al wisten: Daley Blind is de GOAT. Daar mag geen twijfel over bestaan.

Deel dit artikel: