Vrouw die valpartij veroorzaakte koopt telefoon, zodat ze opi & omi kan appen

De vrouw die zaterdag een valpartij veroorzaakte door met een kartonnen bord op het Tour de France-parcours te gaan staan, heeft een telefoon gekocht. Daardoor kan ze haar opa en oma voortaan op een andere manier groeten, zodat de kans op nieuwe ongelukken afneemt.

Madame Opi-Omi, zoals de gelejasdrager liefkozend wordt genoemd, had tot voor kort geen mobiele telefoon. ,,Ik heb er één keer een gehad, een Nokia 3310 uit 2000. Maar daarvan raakte ik de lader kwijt. Toen de batterij in 2019 leeg raakte, heb ik geen andere meer gekocht.”

Sympathiek: de Franse vrouw spoort haar opa en oma aan om te demarreren.

Kartonnen bord

Communiceren met haar familie en vrienden doet ze eens per jaar. ,,Met een beetje geluk komt de Tour de France ieder jaar wel een keer bij mijn woonplaats in de buurt. Dan schrijf ik een boodschap op een kartonnen bord, rij ik naar het parcours en zorg ik dat ik in beeld kom. Dat lukte dit jaar in elk geval prima, maar het is niet altijd even handig. Daarom heb ik toch maar telefoon gekocht, zodat ik mijn grootvader en -moeder kan appen. Geen idee of zij ook een smartphone hebben, maar ik merk wel of ik een reactie krijg. Op mijn groet van zaterdag moeten ze trouwens ook nog reageren.”

Nu de Franse een telefoon heeft, is ze van plan die flink te gaan gebruiken ook. ,,Binnenkort rijdt het peloton over smalle bergwegen die vol staan met supporters. Ik ga daar met de deelnemers meerennen en tegelijk mijn opi et omi bellen, en misschien selfies maken. Dat heb ik altijd al een keer willen doen.”

Deel dit artikel: