Willem Engel krijgt advies van boven: ‘Drink benzine’

Frank de Boer kreeg deze week al het advies vanuit de lucht om 4-3-3 te spelen. Vanmorgen steeg er andermaal een vliegtuig met een adviserende boodschap op, deze keer gericht aan Willem Engel.

‘Willem Engel drink benzine’, stond er op het doek achter het reclamevliegtuigje dat een half uurtje boven Rotterdam – de woonplaats van Engel – cirkelde. Een opmerkelijk advies; de benzineprijzen zijn momenteel erg hoog. Bovendien wordt betwist of het drinken van de kostbare vloeistof bevorderlijk is voor de gezondheid.

De luchtige boodschap aan Willem Engel.

Controversiële tweet

Aan welke weldoener de sekteleider het belangeloze advies heeft te danken is niet bekend. Wel is Engel, sinds hij zaterdagavond een controversiële tweet de wereld in slingerde, niet overal even populair. Daarin claimde hij dat een voetballer van het Deens elftal was overleden. De Deen in kwestie kon dat zelf gelukkig ontkennen. “Een zeldzaam foutje”, noemde Engel dat, via zijn begeleider. ,,Iedereen die me kent, weet dat ik nooit medische onwaarheden verkondig, dus ik kom hier vast wel mee weg.”

Of de salsadansleraar daadwerkelijk benzine gaat drinken, is nog niet duidelijk. Wel zijn er in het land al verschillende crowdfundingsinitiatieven om te zorgen dat het advies in de praktijk gebracht kan worden.

Deel dit artikel: